У Трускавці депутатська фракція "Слуга народу" 1-2 жовтня не збирається обговорювати питання про заміну керівників комітетів Верховної Ради. Про це заявив глава фракції Давид Арахамія. При цьому він спрогнозував, що в першій декаді жовтня відбудуться кадрові ротації в Кабінеті Міністрів України, пише «Дзеркало тижня».

"Я їх (ротації-ред.) анонсував до кінця вересня. Трохи ми затримуємося. Умовно-це буде перша декада жовтня. І ми ось в Трускавці ці питання обговорювати будемо, в тому числі. І якраз, я думаю, по приїзду будуть, плюс-мінус, вже анонсовані кандидати", - зазначив глава фракції.

За даними журналістів, на виїзному засіданні обговорюватимуть кадрові ротації – заміну спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, чотирьох міністрів і кількох голів парламентських комітетів. Точно втратять свої портфелі голова Комітету з питань освіти науки та інновацій Сергій Бабак, а також голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха — вони з орбіти Разумкова.

Крім того, як стверджують джерела у ВРУ, своїх посад можуть втратити глава Мінсоцполітики Марина Лазебна, глава Міноборони Андрій Таран, віце-прем'єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, і глава Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Роман Абрамовський.

Нещодавно також стало відомо, що наступників Абрамовському вже знайшли: серед кандидатів називають чинного заступника Міністра з питань європейської інтеграції Ірину Ставчук; заступника Міністра з питань цифрового розвитку Руслана стрільця, та екс-міністра екології Остапа Семерака.

Популярні новини зараз

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Нагадаємо, Роман Абрамовський-один з найбагатших міністрів в уряді Дениса Шмигаля. Крім державної служби, він володіє великим бізнесом в "зеленій енергетиці" (нині компанії офіційно оформлені на дружину). За минулий рік Абрамовський примножив свої статки на 2,1 млн грн, і тепер на його рахунках - 34,2 млн», - пишуть журналісти.