Прання - щось буденне для нас. Звичайно, всі ми робимо цей "ритуал" як мінімум раз на тиждень.

Але чи знали ви про те, що всі ми робимо помилки, коли починаємо прання? Пропонуємо вам дізнатися про найжахливіші помилки при цьому дійстві.

Прання, фото з вільних джерел

5 жахливих звичок прання, від яких терміново потрібно відмовитись

1. Ігнорування ознак несправності пральної машини

Дивні шуми, неприємні запахи або пліснява у гумовому ущільнювачі — все це ознаки, що ваша пральна машина потребує уваги. Ігнорування цих сигналів може призвести до серйозних поломок і навіть необхідності заміни дорогих деталей або самої машини.

Популярні новини зараз

Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами

Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують

Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Показати ще

2. Один і той же температурний режим

Залежно від типу тканини та ступеня забруднення необхідно вибирати відповідний температурний режим. Використання одного і того ж режиму для всіх речей може не тільки пошкодити тканину, але і призвести до передчасного вицвітання або втрати форми.

3. Використання великої кількості миючого засобу

Більше не завжди означає краще, особливо коли йдеться про миючі засоби для прання. Перебір з порошком або гелем може призвести до того, що речі після прання залишаться покритими шарами засобу, що позначиться на їхньому зовнішньому вигляді і навіть може викликати подразнення шкіри.

Прання кросівок у пральній машині, скріншот: YouTube

4. Перевантаження пральної машини

Бажання вмістити якнайбільше речей у барабан пральної машини може призвести до того, що одяг не буде досить добре випраний. Перевантаження також збільшує механічний тиск на машину, що може прискорити знос.

5. Неправильне використання сушіння

Якщо ви використовуєте сушарку для одягу без розбору за типами тканин, це також може призвести до небажаних наслідків. Деякі тканини можуть сідати або витягуватися при сушінні в сушарці, що зменшить їх термін служби.

Нагадаємо, що покращуємо прання : 8 простих і юджетних способів.

Раніше ми повідомляли, що робіть це кожне 5 прання: як відмити пральну машинку - прийде в непридатність пізніше, ніж у подруг.