Коли ви старієте або виходите на пенсію, собака може стати ідеальним компаньйоном, особливо якщо ви живете одні і у вас більше вільного часу. Однак важливо вибирати собаку уважно з огляду на змінені обставини.

Ось кілька чудових порід для людей похилого віку:

1. Бішон Фрізе: маленька порода собаки з пухнастою білою вовною, грайлива та ласкава. Легко піддається дресирування, вимагає помірних фізичних навантажень та періодичного догляду за шерстю.

Бішон Фрізе / фото: Pixabay

2. Кавалер Кінг Чарльз Спанієль: маленька порода середніх розмірів з довгими вухами та шовковистою вовною. Велелюбна і доброзичлива, легко пристосовується до різних обставин і потребує регулярного догляду за вовною.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Кавалер Кінг Чарльз Спанієль / фото: Pixabay

3. Французький бульдог: компактний і м'язистий собака з короткою зморшкуватою мордою. Весела та активна, але не потребує багато фізичної активності. Легко доглядати коротку вовну.

Французький бульдог / фото: Pixabay

4. Хорт: високоногий і стрункий собака з глибокими грудьми і довгою гладкою вовною. Хоча хорти здатні на високі швидкості, більшість з них ліниві і віддають перевагу спокійним прогулянкам. Потребує мінімального догляду за вовною.

Хорт/ фото: Pixabay

5. Мальтійська болонка: маленька порода з довгою білою вовною. Любить бути на руках у господаря та проводити час у компанії. Вимагає регулярного догляду за вовною та зубами.

Мальтийская болонка / фото: Pixabay

6. Вельш корги пемброк: їх короткі ніжки роблять їх досить керованими більшості людей. Корги розумні і легко піддаються дресирування. Вони потребують регулярних фізичних навантажень, але помірні щоденні прогулянки цілком підійдуть. Догляд за корги мінімальний, що зручно для людей похилого віку.

Вельш корги пемброк / фото: Pixabay

7. Померанський шпіц: цей крихітний песик ідеальний для носіння в сумці. Померанський шпіц лагідний і щасливий у суспільстві свого господаря. Йому подобається спати на колінах і грати з іграшками, надаючи приємне компаньйонство.

Померанський шпіц / фото: Pixabay

8. Пудель: один із найрозумніших і найпопулярніших виборів серед собак. Пуделі бувають трьох розмірів: той-пудель, мініатюрний та стандартний. Вони віддані, лагідні та швидко навчаються. Пуделям підходять звичайні щоденні прогулянки, і іноді їм потрібне професійне догляд за вовною.

Пудель / фото: Pixabay

9. Ши-тцу: ще одна маленька популярна порода з вагою від 4 до 7 кг. Ши-тцу легко дресируються, хоча вони можуть бути трохи впертими. Цій породі потрібні щоденні прогулянки та увага до стану шкіри та брахіцефального синдрому.

Ши-тцу / фото: Pixabay

10. Вест хайленд уайт тер'єр: ці собаки важать від 5 до 9 кг і мають жорстку шерсть. Вести доброзичливі та вимагають деякого догляду, особливо за вовною. Вони легко адаптуються та підходять для людей, які шукають надійного компаньйона.

Вест хайленд уайт тер'єр / фото: Pixabay

Раніше ми писали про те, як домашні вихованці впливають на вартість оренди житла в Україні та які міста більш pet-friendly

Також Знай.ua стало відомо, що в Україні хочуть заборонити жорстокі процедури для собак: ріжуть без причини "для краси"

Варто нагадати, ця їжа може нашкодити вашому песику: чим у жодному разі не можна годувати домашніх улюбленців