З давніх часів полуницю використовували у догляді за шкірою завдяки її численним лікувальним властивостям.

Науково доведено, що полуниця з її антиоксидантами, в'яжучими та протизапальними властивостями допомагає уповільнити процес старіння, лікувати опіки та пропонує найкращу форму захисту від ультрафіолету, допомагає позбутися відмерлих клітин шкіри.

Натуральна косметика з полуниці, скріншот: YouTube

Високий вміст саліцилової кислоти робить полуницю ідеальним засобом для лікування акне. А високий вміст вітаміну С стимулює вироблення колагену та мінімізує дрібні та глибокі зморшки. Ви можете використовувати цей фрукт для тонізації шкіри, покращення її текстури, освітлення пігментації та слідів від акне.

Маска з полуниці та свіжих вершків.

Візьміть полуничне пюре, змішайте зі свіжими вершками чи йогуртом і додайте столову ложку меду. Нанесіть все обличчя, залиште на 10 хвилин і змийте теплою водою. Ви можете заморозити та зберігати цю маску. Вона допомагає знизити кількість прищів, вирівняти колір обличчя та пігментні плями на шкірі, а також висвітлити шкіру.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Маска з кокосовим маслом

Ви також можете розім'яти 3-4 ягоди полуниці і змішати їх з 1-2 столовими ложками кокосової олії, щоб використовувати як ексфоліант. Нанесіть пасту на обличчя і утріть її в шкіру протягом 5-10 хвилин. Змийте її теплою водою.

Полуниця. Фото: Youtube