Залишатися здоровим та молодим – мрія кожної людини. Наука поки що не досягла того рівня, щоб забезпечити це, а ось правильне харчування частково допоможе. Фахівці порекомендували додати до раціону дуже корисну ягоду, яка доступна кожному.

Вчені з'ясували, що виноград містить безліч вітамінів, антиоксидантів та мінералів, які сприятливо впливають майже на всі системи людського організму.

Виноград. Фото: скрін youtube

Регулярне споживання винограду насичує організм антиоксидантами, які регулюють кров'яний тиск та захищають серцево-судинну систему від запальних процесів. Ще фахівці вважають, що ця ягода здатна знизити ризик серцевого нападу та перешкоджає утворенню тромбів.

Природні олії, які містяться в кісточках винограду, а також вітаміни А, Е та К, допомагають довше зберегти молодість, роблячи шкіру більш еластичною та пружною.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Показати ще

Виноград. Фото: скрін youtube

Завдяки вітамінам групи В, А і С, а також мінералам та фоліантам, які позитивно впливають на нервові клітини, виноград може замінити антидепресанти. Ягода допоможе зняти напругу, заспокоїтися та відновити енергію.

Кому не варто вживати виноград

Користі від винограду багато, але на жаль, медики рекомендують вживати його не всім людям. Наприклад, від ягоди варто відмовитися вагітним жінкам після 6 місяців, оскільки у дитини може розвинутись алергія. Діабетикам також не варто зловживати виноградом, оскільки в ньому багато природних цукрів. Також ягода протипоказана при проблемах із печінкою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, шкоди більше, ніж користі: лікарі пояснили, чому не варто щодня вживати супи.

Також наш портал інформував, неправильний сніданок зіпсує весь день: ТОП-10 продуктів, які не можна вживати вранці - втратите енергію і швидко втомитеся.

Крім того, ми писали, від тиску, для судин та серця: експерти назвали найкорисніший овоч для пенсіонерів.