Справді, це дуже велика проблема, коли взуття тисне або натирає. У багатьох випадках рішення є – купити нову пару. Однак, на практиці з'ясовується, що не дуже зручні черевики можна розтягнути та підігнати по нозі. Тут головне – досвід та знання, як це правильно зробити.

На цей раз наші шановні читачі дізнаються, як можна швидко розтягнути тісну пару взуття.

Про ці способи розтяжки розповів один із українських блогерів, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Шкіряне взуття. Фото: скрін youtube

Чи реально розтягнути взуття, не зіпсувавши його?

Так, реально, але є нюанси. Якщо ви намагаєтеся зрозуміти, як швидко розтягнути тісне взуття, врахуйте, що зробити черевик ширшим набагато легше, ніж збільшити його в довжину. Тому якщо куплена пара виявилася вузькою, ситуацію можна спробувати виправити досить просто та бюджетно.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач

В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років

Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Однак якщо ви промахнулися з розміром, і тепер намагаєтеся зрозуміти як розтягнути взуття на розмір більше, будьте готові до того, що доведеться купувати нові туфлі. Безумовно, практично будь-який матеріал можна зробити м'якшим і, за рахунок еластичності, просто розтягнути до потрібного вам розміру. Однак не забувайте, що будь-яка тканина має межу еластичності і далеко не кожну пару можна збільшити на розмір і більше.

Взуття. Фото Pexels

Бюджетні методи

Найпростіший варіант – окріп. Поставте черевики в таз і обдайте гарячою водою зсередини. Як тільки вони охолонуть, надягніть на ноги і походьте в них по квартирі кілька годин, в ідеалі - до висихання. Метод простий і досить дієвий, проте врахуйте, що таким чином ви можете розтягнути черевики або туфлі в ширину, але вам не вдасться збільшити взуття в довжину. Крім того, такий спосіб не підійде для лакованої пари, оскільки окріп просто зіпсує матеріал.

Також можна розтягнути взуття за допомогою води. Всередину тісної пари наливаємо рідину таким чином, щоб матеріал повністю змочили. Надягаємо мокрі черевики і не знімаємо до повного висихання. Спирт сприяє розм'якшенню шкіри, тому такий спосіб ідеально підійде, якщо вам тиснуть шкіряні черевики. Матеріал стане м'якшим, і взуття розійдеться як у довжину, так і завширшки. Безперечно, ви не збільшите пару на два розміри, але розтягнути туфлю на підлогу розміру можна просто.

Взуття, фото meta

Як розтягнути взуття зі шкіри

Якщо вам тиснуть шкіряні туфлі, візьміть махрові шкарпетки та намочіть їх у гарячій воді. Надягніть туфлі на мокрі шкарпетки. Це не найприємніша процедура, але двох годин такої розправи буде достатньо, щоб взуття стало більш просторим.

У такий спосіб можна трохи розтягнути туфлі як із натуральної, так і зі штучної шкіри. Також цей метод чудово працює на замшевому взутті, наприклад, на кедах.

Нагадаємо, зелений наліт боїться цього "ядерного" засобу: чистимо великі ємності за лічені хвилини.

Раніше повідомлялося, майстер сервісного центру розповів, чим найкраще чистити смартфон: це генеральне прибирання.

Також, в магазині такого не знайдете: рецепт кисло-солодкого соусу з черешні до м'яса чи сиру.