Через непросту економічну ситуацію в країні та падіння заробітків, українці, які мають свої дачні ділянки та городи, намагаються засадити якомога більше овочів, щоб прогодувати себе взимку.

Тому для тих, хто займається вирощуванням моркви та бажає отримати багатий урожай, є кілька секретів.

Морква. Фото: Youtube

Вам знадобиться всього 3 інгредієнти.

Перший інгредієнт - гірчичний порошок, який допомагає зробити грунт пухким і родючим. Більше того, при перегніванні він наситить ґрунт азотом, гумусом та іншими речовинами, необхідними для активного росту та розвитку коренеплоду. Гірчичний порошок виступає і як натуральний інсектицид, що відлякує морквяну муху.

Морква, фото bublik.delfi.

Популярні новини зараз

Усі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф

Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня

Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

Показати ще

Другий компонент – азофоска (азотно-фосфорно-калійне добриво). Поживні речовини в цьому добриві знаходяться в формі, що легко засвоюється рослинами.

Третій інгредієнт – попіл, який подарує моркві цілий комплекс макро та мікроелементів, що дозволить виростити великі та солодкі коренеплоди. Перед приготуванням добрива попіл рекомендується просіяти.

Морква, фото: Znaj.ua

Для приготування ефективного добрива змішайте 1 кг гірчичної макухи, 0,5 кг азофоски та 1 кг попелу. Розкидайте отриману суміш між рядами моркви та готуйтеся збирати врожай, якому позаздрять усі сусіди.

Вносити добриво слід між рядами моркви, таким чином, посадки будуть отримувати поживні речовини протягом усього циклу росту моркви.

морква, скріншот з відео

Нагадаємо, як підгодовувати смородину, щоби виросли ягоди-велетні.

Раніше ми повідомляли, що ваша ділянка забуває фарбами: чим удобрити квіти у червні – найважливіша справа.