Курячі яйця – джерело необхідного для організму білка, безлічі вітамінів, а також кальцію, йоду та фосфору. Проте, експерти попереджають, що при неправильному вживанні продукт може спровокувати проблеми зі здоров'ям.

Яйця в цілому корисні для організму, але зловживання стравою може призвести до вкрай негативних наслідків, аж до розвитку небезпечних захворювань.

Яєчня, фото: Знай.ua

Безконтрольне поїдання яєць провокує зростання "поганого" холестерину. В одному яйці міститься 186 мг холестерину, що більше половини від рекомендованої денної норми.

Медики попереджають, що підвищення цього типу холестерину може збільшити ризик розвитку серцевих захворювань. Якщо людина вже має проблеми з серцем, то кількість яєць у раціоні має бути обмежена.

Популярні новини зараз

За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову

Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ

Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи

У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло

Показати ще

Варене яйце, скріншот: YouTube

Щоденне поїдання яєць може ще й негативно вплинути на роботу травного тракту. У ряді випадків любителі продукту скаржаться на здуття живота, метеоризм та хворобливі відчуття.

Фахівці настійно не рекомендують їсти яйця людям із хронічним холециститом або панкреатитом, адже вони можуть погіршити самопочуття.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ви все життя їли картоплю неправильно: продукти, з якими не можна поєднувати цей популярний овоч.

Також наш портал інформував, проста ягода замінить цілу аптечку: що треба їсти, щоб залишатися молодим та здоровим.

Крім того, ми писали, ласунам привід захвилюватися? Про що попереджає непереборний потяг до солодощів.