Загалом волосся вимагає ретельного догляду, і одним миттям ніяк не обійтися, а в спеку потрібно ще відповідальніше зайнятися питанням їх захисту.

Пряме сонячне проміння негативно впливає на стан волосся. Вони стають ламкими, пошкодженими та дуже сухими. Щоб цього уникнути, потрібно слідувати золотим і цілком простим правилам.

Спека, скріншот: YouTube

Влітку волосся обов'язково потрібно покривати головним убором, щоб мінімізувати поганий вплив сонця, а також використовувати продукти, що не змиваються з SPF-захистом. Особливо це актуально для власниць тонкого і не дуже густого волосся.

Також на активному сонці не варто бути з вологим волоссям, тому що відбувається процес випарювання вологи зі структури волосся, але при цьому наносите кондиціонери та маски під час миття.

Популярні новини зараз

Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують

Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті

Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Показати ще

Здорове волосся. Фото: Youtube

І не варто забувати про водний баланс, адже його порушення в організмі теж позначається на волоссі, нігтях і шкірі. Фахівці рекомендують пити якнайбільше води протягом дня.

Крім того, знебарвлене волосся є сильно пошкодженим, тому в літній період слід використовувати засоби, які підтримують вологу всередині волосся і не вимиваються під час купання.

Догляд за волоссям, фото thevoicemag

Нагадаємо, чи можна позбутися сивини без фарби – трихолог підказав секрет молодості.

Раніше ми повідомляли, що харчування впливає на запах тіла: які продукти посилюють неприємні аромати – особливо у спеку.

Також стало відомо про випадання волосся - не вирок: 7 способів подолати його.