Свіжий кріп додає стравам неповторного аромату і смаку. І хоча в магазинах спеції доступні цілий рік, літній кріп має особливу цінність. Пропонуємо декілька цікавих способів зберігання кропу на зиму, які допоможуть вам насолоджуватися цією ароматною зеленню навіть у холодну пору року.

Зберегти кріп свіжим на зиму можна кількома способами, які перевірили багато господинь.

Кріп із сіллю у банці

Цей спосіб дозволяє зберегти зелень практично у свіжому вигляді:

  • Промийте та добре висушіть кріп.
  • Подрібніть зелень на зручні для вас шматочки.
  • Змішайте кріп із великою кількістю солі.
  • Розкладіть суміш у скляні банки з щільною кришкою.

Пам’ятайте, що такий кріп дуже солоний, тому перед додаванням до страв враховуйте кількість солі.

Кріп, фото sovkusom

Популярні новини зараз

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Кріп в олії

Цей спосіб ідеально підходить для салатів та інших страв:

  • Промийте та наріжте кріп.
  • Покладіть його у банку і додайте кілька зубчиків нарізаного часнику.
  • Залийте олією, щоб вона повністю покрила кріп.
  • Закрийте банку кришкою і зберігайте у холодильнику.

Консервування в оцті

Цей спосіб дозволяє зберегти кріп як цілі гілочки, так і подрібнений:

  • Помістіть кріп у скляну банку.
  • Додайте яблучний або винний оцет.
  • Зберігайте у холодильнику.

Крім зберігання у свіжому вигляді, кріп можна висушити, що також дозволить використовувати його протягом всієї зими.

Кріп, фото sovkusom

На повітрі

  • Вимийте та підсушіть кріп.
  • Зв'яжіть його в пучок і повісьте у добре провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів.
  • Сушіть протягом двох тижнів. Коли кріп стане крихким і почне сипатися, він готовий.
  • Зберігайте сухий кріп у чистому паперовому пакеті.

У духовці

  • Вимийте та підсушіть кріп.
  • Розкладіть його на деко, застелене пергаментним папером.
  • Встановіть духовку на найнижчу температуру і сушіть кріп 2-3 години.
  • Коли кріп стане крихким, вимкніть духовку.
  • Зберігайте висушений кріп у герметичному посуді.

Приправа з висушеного кропу

  • Подрібніть висушений кріп і сухі стрілки часнику у блендері.
  • Додайте кілька столових ложок солі і знову перемішайте.
  • Зберігайте отриману приправу у скляній банці.

Вибирайте зручний для вас спосіб зберігання кропу на зиму і насолоджуйтеся свіжим ароматом та смаком цієї корисної зелені протягом усього року. Завдяки цим простим методам, ви завжди матимете під рукою улюблену приправу для ваших страв!

Нагадаємо, Поки літо – наїдайтеся: яка популярна зелень здатна продовжити життя

Раніше ми розповідали: У жодному разі не зберігайте в хлібниці: чому ваш хліб псується, поради

Також, Ви все життя їли картоплю неправильно: продукти, з якими не можна поєднувати цей популярний овоч