Знайдеться небагато людей, які б не любили малину, але з цією ягодою, незважаючи на її користь, слід бути обережними. Експерти розповіли, скільки її можна з'їдати за день, а кому вона зовсім протипоказана.

Малина має велику кількість корисних властивостей, наприклад, надає потужний антисептичний ефект, допомагає при хворобах горла і застуді. Також ягоди мають багато магнію, міді та калію, які позитивно впливають на нервову систему.

Малина, скріншот: YouTube

Позитивні сторони малини можна перераховувати довго, але фахівці рекомендують звернути увагу на небезпечні властивості продукту.

По-перше, ягода має сечогінний ефект, тому протипоказана людям, які страждають від проблем із роботою нирок. Також її не рекомендують вживати тим, хто має загострення захворювань шлунково-кишкового тракту - виразку або гастрит.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Показати ще

Малина. Фото: скрін youtube

Ця ягода здатна підвищувати апетит, тому дієтологи не рекомендують вживати її людям, які мають намір схуднути. Втім, можна знайти вихід і додавати малину, наприклад, в йогурт.

Навіть якщо людина не має жодних проблем зі здоров'ям, то вживання малини має бути нормованим. Дорослим можна з'їдати до 400 грамів ягоди на добу без наслідків для здоров'я.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ви все життя їли картоплю неправильно: продукти, з якими не можна поєднувати цей популярний овоч.

Також наш портал інформував, проста ягода замінить цілу аптечку: що треба їсти, щоб залишатися молодим та здоровим.

Крім того, ми писали, ласунам привід захвилюватися? Про що попереджає непереборний потяг до солодощів.