Здоров'я багато в чому залежить від продуктів, які вживає людина. Деяка їжа здатна прискорити старіння та спровокувати низку проблем з організмом, а інші навпаки – оздоровлять.

Експерти заявляють, що джерелом корисних речовин, зокрема є виноград. Ця ягода здатна уповільнити старіння і навіть запобігти деяким недугам.

Виноград. Фото: скрін youtube

У чорному винограді містяться антиоксиданти, які борються з вільними радикалами, що руйнують клітини епідермісу та прискорюють старіння. Отже, регулярно вживання ягоди може продовжити молодість.

Крім того, виноград здатний знижувати рівень сечової кислоти та виводити токсини з організму. Ягоди містять калій, який знижує артеріальний тиск, що може стати порятунком для гіпертоніків.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Виноград, скріншот: YouTube

Деякі фахівці відзначають, що виноград корисно вживати при сечокам'яній хворобі та подагрі. Ягода загалом позитивно впливає на нирки.

Крім того, у винограді є речовина, здатна підтримувати гарний зір і знижує ризик розвитку катаракти.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сезон малини: скільки можна з'їдати без шкоди здоров'ю і кому ягода протипоказана.

Також наш портал інформував, проста ягода замінить цілу аптечку: що треба їсти, щоб залишатися молодим та здоровим.

Крім того, ми писали, не важливо – смажені чи варені: до яких порушень може призвести щоденне вживання яєць.