Всі, хто має вдома кота, знають, як складно боротися з неприємним запахом котячої сечі. Особливо це стосується тих, у кого вихованець полюбляє мітити територію. Традиційні засоби та спеціальні спреї часто не дають бажаного результату, а коштують дорого. Проте, є простий і доступний метод, який радить досвідчений ветеринар.

Будь-який власник кота хоча б раз стикався з проблемою котячих міток. Запах сечі важко вивести, і часто навіть дорогі засоби не гарантують повного успіху. Але що робити, коли кожен куточок квартири пахне котячими "подарунками"?

Ветеринар розповів про засіб від запаху котячої сечі. Фото: скрін відео

Ветеринар з Умані, В'ячеслав, має понад десять років досвіду роботи з тваринами. Він поділився простим і ефективним рецептом, який підходить кожному. "На ринку є багато препаратів, які не дуже дешеві, й, напевно, ефективні. Я їх у своїй практиці не застосовував", - розповідає В'ячеслав.

Цей засіб можна придбати в будь-якій аптеці, і коштує він копійки – це хлоргексидин 0,05%. "У моїх клініках хлоргексидин показав себе дуже дивовижно", - зазначає лікар. Він радить використовувати хлоргексидин у вигляді спрею, так його легше наносити на поверхні.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Для боротьби з запахом котячої сечі необхідно обробити забруднену поверхню хлоргексидином. Просто побризкайте місце, де кіт сходив по-маленькому або залишив мітку, і запах зникне. Якщо ви придбали препарат в баночці, його можна перелити в пульверизатор для зручності використання.

Скористайтеся цією порадою від досвідченого ветеринара, і ваша квартира завжди буде свіжою і чистою.

Нагадаємо, Більше не доведеться бігати у відділ господарських товарів щодня: як очистити губки для посуду за лічені хвилини

Раніше ми розповідали, що Холодильник працюватиме навіть без світла: українець винайшов акумулятори холоду, які може зробити кожен

Також, Так рятувались від сонячних опіків наші бабусі – після пляжу одразу біжіть на ринок