Матраци можуть стати плодовитим грунтом для бактерій, мікробів та пилових кліщів, які осідають на їх поверхні. Коли ми спимо, ми буквально вдихаємо ці алергени цілу ніч. Це може призвести до неприємних симптомів, таких як закладеність носа, кашель, алергічні реакції, і навіть загострення проблем з диханням, таких як астма.

Найкраще обирати матраци з гіпоалергенними властивостями, але навіть такі матраци потребують регулярного очищення.

Матрац. Фото: скрін youtube

Що таке алергени і як вони потрапляють на матрац

Алергени - це антигени, які можуть викликати алергічну реакцію у деяких людей. Вони можуть бути пилком, пилом, шерстю тварин, спорами цвілі та іншими речовинами.

Популярні новини зараз

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як почистити матрац у домашніх умовах

Один з найпростіших способів видалити алергени з матраця - це регулярне пилососіння. Щоб забезпечити хороший сон, прання постільної білизни щотижня є важливим.

Як вибрати матрац, pixabay.com

Без цього алергени можуть глибоко проникнути в матрац, що ускладнить їх видалення. Рекомендується прати постільну при температурі 60°C для знищення бактерій і пилових кліщів.

Не розтягуйте постільну білизну, оскільки це може сприяти накопиченню вологи, яка ідеально підходить для росту пилових кліщів. Після сну вентилюйте кімнату і залишайте жалюзі відкритими для природної дезінфекції УФ-променями.

Як почистити матрац. Фото: скрін youtube

Харчова сода є ефективним засобом для вбирання вологи і нейтралізації неприємних запахів на матраці. Суміш соди з кількома краплями ефірної олії може допомогти позбутися пилових кліщів. Нанесіть і залиште на декілька годин перед пилососінням.

Нагадаємо, як вберегти себе від спеки на вулиці: поради для сонячних днів

Раніше ми писали про те, що більше не доведеться бігати у відділ господарських товарів щодня: як очистити губки для посуду за лічені хвилини

Вам буде цікаво дізнатися медики радять не розлучатися з окулярами цього літа, бо очам може настати біда