Коли справа стосується дітей, потрібно виявити особливу увагу та обережність. Виявилося, навіть прання дитячих речей разом із одягом дорослих може зашкодити.

Причини, чому цього не можна робити, назвала педіатр та дитячий інфекціоніст Ганна Гриценко. Справа не лише у здоров'ї малюка, а й чистоті самого одягу.

Народження дитини. Фото: Youtube

Батькам пояснили, що дитячі речі не завжди потрібно прати із хімією. Наприклад, якщо мова про новонароджених, вистачить простого полоскання у воді.

Крім того, є ризик інфікування малюків.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

"Маленька дитина поки що в колясці і не контактує переважно з вулицею, тваринами та іншим, і його одяг менш інфікований. А ось дорослі контактують будь-де: у ліфті з інфікованою людиною, з тваринами на вулиці. Це зі свого боку підвищує інфікованість одягу дорослої людини, яка може передаватися на речі малюка у пральній машині, – пояснила лікар.

Прання речей, фото yahozyajka

Також необхідно вибирати спеціальні засоби для прання дитячих речей, адже агресивна хімія може нашкодити та викликати алергію. Гриценко радить використовувати тільки кондиціонер або засоб для виведення плям з відповідним нульовим маркуванням - для діток.

Батьки ще повинні дотримуватись температури при пранні - мінімум 60 градусів. Це допоможе "вбити" інфекцію.

Народжений малюк, фото: Facebook

Нагадаємо, що покращуємо прання : 8 простих і бюджетних способів.

Раніше ми повідомляли, що робіть це кожне 5 прання: як відмити пральну машинку - прийде в непридатність пізніше, ніж у подруг.