Відчуваєте постійну втому та тривогу? Можливо, настав час переглянути свій раціон. Хоча жодна їжа не здатна повністю зняти стрес, існують корисні альтернативи, які позитивно впливають на хімічні процеси в мозку та гормональний баланс. Розкажемо про п'ять продуктів, які допоможуть підтримувати здоров’я розуму та тіла.

Яйця

Якщо ви відчуваєте роздратування, приготуйте омлет із кількох яєць. Яйця багаті на вітамін D, який підвищує настрій, допомагаючи врівноважити хімічні процеси у мозку. Крім того, жовтки містять холін, який підтримує відчуття ситості та контролює апетит.

варені яйця

Лосось

Регулярне вживання жирної риби, такої як лосось, може значно покращити настрій. Омега-3 жирні кислоти, що містяться в лососі, підвищують рівень серотоніну – гормону, який відповідає за щастя. Дослідження показали, що люди, які включають лосось до свого раціону, краще справляються з депресією та стресом.

Лосось, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

Болгарський перець

Якщо ви хочете заспокоїтися, оберіть болгарський перець замість солодощів. Цей овоч є багатим джерелом вітаміну C, який підвищує імунітет і бореться зі стресом та вільними радикалами.

Шпинат

Шпинат містить багато фолієвої кислоти, яка сприяє виробленню S-аденозилметіоніну – речовини, необхідної для синтезу серотоніну та дофаміну. Додаючи шпинат до свого раціону, ви забезпечуєте майже половину денної потреби у фолієвій кислоті, що сприяє підтримці психічного здоров'я.

Шпинат, фото: Знай.ua

Чай ройбуш

Цей природно солодкий напій містить аспалатин, який знижує рівень гормонів стресу та обмежує утворення нових жирових клітин. Вживання чаю ройбуш не лише приємне, але й корисне для схуднення та зниження рівня стресу.

Змінюючи свій раціон, ви можете знизити рівень стресу та покращити самопочуття. Додайте ці продукти до свого меню і помітите, як вони позитивно впливають на ваш настрій та загальний стан.

Нагадаємо, Як вибрати натуральну ковбасу та безпечно давати її дітям: цінні підказки від експертки

Раніше ми розповідали, Як насолоджуватися свіжим ароматним кропом усю зиму - досвідчені господині роблять тільки так

Також, Любителям зефіру розкрили правду: яка небезпека підстерігає