Сезон збирання грибів починається з ранньої весни, а закінчується пізно восени. Їхні види ростуть у певні місяці, тому "мисливців" можна зустріти в лісі та влітку.

Після збору йде не найприємніша частина - чистка, на яку потрібно витратити чимало часу, якщо "улов" був добрий. До того ж гриби після себе залишають безліч бруду і нальоту на руках, які відмиваються не так вже й легко.

Чищення грибів, скріншот

На щастя, досвідчені грибники розповіли про кілька секретів, які швидко допоможуть упорядкувати руки. Для них знадобляться два прості інгредієнти.

Так, після тривалого та кропіткого чищення, якщо ваші руки та манікюр сказали вам "прощавай", потрібно зробити наступний розчин: 250 мл звичайного столового оцту необхідно змішати з 1 л теплої води.

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

У розчині руки потрібно тримати лише кілька хвилин. За цей час вони почнуть світлішати завдяки тому, що в реакцію вступить оцет з ферментами грибного соку. Після цього руки слід ретельно вимити з милом.

Руки після чищення грибів, скріншот

Також від нальоту добре позбавляється лимонна кислота або лимонний сік. Опустіть руки в нього і потримайте 2-3 хвилини, після процедури вимийте їх з милом. Якщо використовуєте кислоту - розчиніть весь пакетик у літрі теплої води, опустіть руки і помийте з милом.

Нагадаємо, що таке прання може нашкодити дитині: чому білизну малюків не можна прати з дорослим.

Раніше ми повідомляли, що робіть це кожне 5 прання: як відмити пральну машинку - прийде в непридатність пізніше, ніж у подруг.