Дорослим та дітям перебувати у кондиціонованому з комфортною температурою приміщенні безпечніше, ніж у задушливому та перегрітому.

Є дослідження, які свідчать, що зі зниженням температури зменшується ризик госпіталізації з приводу різних захворювань, зокрема серцево-судинних.

Дуже холодно

Загалом, кондиціонер – справа корисна, проте важливо дотримуватись певних правил користування ним.

Проводьте регулярне техобслуговування. Брудні фільтри у кондиціонерах можуть поширювати бактерії, що сприяють розвитку респіраторних захворювань. Тому дуже важливо своєчасно здійснювати технічне обслуговування кондиціонера і стежити за чистотою фільтрів.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Показати ще

Уникайте різкого перепаду температур. Незважаючи на те, що після перебування на жарі хочеться якнайшвидше охолонути, не варто різко знижувати температуру приміщення. Оптимальна температура в кімнаті повинна бути на 5-6 градусів нижче за зовнішню.

Кондиціонери. Фото: Youtube

Якщо вам захочеться, можете знизити її ще, але слід робити це поступово і щоразу на кілька градусів. Пам'ятайте, що переохолодження може активізувати збудників хвороб, які вже є в організмі.

Уникати різких перепадів температури слід, якщо ви плануєте виходити з охолодженого приміщення на спеку.

Слідкуйте за вологістю повітря у приміщенні. Повітря в кондиціонованих приміщеннях швидко стає сухим. Це може бути шкідливо для слизових та дихальних шляхів. Час від часу вимикайте кондиціонер, провітрюйте приміщення та регулярно проводьте вологе прибирання.

Кондиціонери. Фото: Youtube

Слідкуйте за дітьми. Кондиціонери можна використовувати, якщо у вас вдома є дитина (навіть маленька). У дітей, особливо немовлят, терморегуляція працює зовсім не так, як у дорослих. Це робить малюків вкрай уразливими до перегріву, зневоднення чи навіть теплового удару.

Правильно охолоджене помешкання з доступом свіжого повітря допомагає дитині комфортно спати. Однак так само легко, як перегріти, дитину можна переохолодити. Тому потрібно контролювати температуру та підтримувати її у спектрі 23-26 градусів.

Нагадаємо, що скоро можуть почати штрафувати за кондиціонер: багатьом доведеться заплатити.

Раніше ми повідомляли про 7 правил виживання в аномальну спеку: лікарка розповіла, як уберегти здоров'я.