Вчені з Гавайського університету з'ясували, що певна кількість чорних дірок насправді зірки із вмістом темної енергії, через які розширюється Всесвіт.

Виявилося, що під час руйнування надмасивних зірок виникають "геоди" (універсальні об'єкти темної енергії).

Фахівці вважають, що ці об'єкти схожі на чорні дірки, але, на відміну від них, містять не сингулярність, а темну енергію. Якщо певна кількість старих зірок колапсує в "геоди", то цього буде достатньо для пояснення швидкості розширення Всесвіту.

Крім того, дослідження дозволило розшифрувати дані фіксації гравітаційних хвиль, отриманих у 2016 році, коли зіткнулися дві чорні діри. Тоді вага пари чорних дірок у 5 разів перевищувала передбачений у комп'ютерному моделюванні.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Вчені припустили, що "геоди" з часом збільшуються, а при зіткненні їхня вага збільшується в 4-8 разів. Це підтверджують спостереження.

Нагадаємо, що таємниця життя розкрита: вчені виявили, як дощ створив перші клітини на планеті. Додавання очищеної води дозволяє краплям РНК зберігати свою форму.

Раніше ми повідомляли, що вчені виявили біля сусідніх Сонців "клони" Землі: ось тут і сидять гуманоїди. Астрономи виявили, що в деяких сусідніх планетних системах можуть існувати світи, що мають половину Землі.

Також стало відомо, що колонізація Марса: вчені вигадали, як зробити червону планету придатною для життя.