Пиво – один із найпопулярніших алкогольних напоїв у світі. Багато хто вважає його не таким шкідливим через невелику міцність, але насправді пінний напій має багато побічних ефектів.

За словами фахівців, пиво здатне передчасно зістарити організм, тому вживати його варто вкрай обережно і не часто.

Пивоварня, скріншот: YouTube

Дієтологи відзначають, що пиво не забезпечує організм необхідними поживними речовинами й при цьому має сильний зневоднювальний ефект.

Часте вживання пива призводить до того, що організм інтенсивно втрачає воду. Від втрати вологи сильно страждає шкіра - сохне, стає схильною до появи зморшок, зламів, пігментації та почервоніння. Ці нюанси дають ефект передчасного старіння.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Пиво. Фото Freepik

Крім того, не варто дурити себе, що пиво менш шкідливе, адже має досить низький "градус". Це алкоголь, а такі напої не найкраще впливають на судини, погіршують пам'ять та розумові функції, а також можуть спровокувати підвищення артеріального тиску.

Вживання пива увечері несе додаткову загрозу. Алкоголь допомагає швидше заснути, але при цьому знижує якість швидкого сну, через що людина може почуватися не відпочившою і "млявою". Це також призводить до передчасного старіння.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комбінований удар по здоров'ю: з чим небезпечно вживати курячі яйця.

Також наш портал інформував, краще за будь-який снодійний: прості продукти забезпечать міцний і якісний сон.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.