Влітку господині традиційно займаються консервацією, щоб тішити себе та близьких смачними овочами, ягодами та фруктами весь зимовий сезон. Одним із найважливіших етапів є підготовка банок.

Стерилізація потрібна, щоб очистити банки мікроорганізмів. Якщо цього не зробити, домашні заготівлі забродять, і з них злетять кришки. Хазяйкам розповіли, як це робити правильно.

Консервація полуниць, фото: Знай.ua

Для початку потрібно перевірити кожну банку на тріщини або пошкодження, тому що через окроп банку може просто луснути. Кришки теж повинні бути ідеально чистими та новими, а також без кривизни чи іржі. Після цього банки ретельно вимиваються за допомогою соди, гірчичного порошку або господарського мила.

Стерилізація банок окропом

У каструлі потрібно розставити банки горловинами донизу, а потім наповнити каструлю водою, щоб вона повністю покрила банки. Далі ставимо на вогонь до кип'ятіння води, залишаємо на 20 хв. Після цього банки повинні обсохнути.

Популярні новини зараз

Перспективи похмурі: як Україна планує вийти з енергетичного глухого кута

За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову

5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів

Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться

Показати ще

Духовка

Поставте банки на деко чи решітку у холодну духову піч, можна разом із кришками. Виставте температуру на 100-110 градусів та залиште банки на 20-25 хв. Далі вимкніть духовку, але не діставайте посуд відразу, вона повинна трохи охолонути.

Духовка. Фото: скрін youtube

Марганцовка

Потрібно змішати марганець із водою, щоб вийшов яскраво-рожевий розчин. Обережно промийте кожну банку та висушіть посуд.

Консервація, скріншот

Нагадаємо, що консервувати у червні на зиму.

Раніше ми повідомляли, що вітамінний сезон: малина, ожина та лохина доступні українцям за приємними цінами, скільки коштують.