Кавун вважається довгоочікуваними літніми ласощами, але через великий обсяг його буває складно з'їсти відразу.
З цієї причини люди залишають його "на потім", але не дотримуються правил зберігання, через що зростає ризик отруїтися.
Розрізаний кавун може за короткий термін зіпсуватися, якщо не дотримуватися правил його зберігання. Симптоми отруєння дуже неприємні – біль у животі, нудота, блювання та слабкість, також підвищена температура.
Не можна надовго залишати кавун, що розрізає, на столі, навіть при кімнатній температурі. Однак найнебезпечніше місце для нього – це вікно, через яке проникають сонячні промені. Ягода в такому разі швидко прокисне та зіпсується.
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Також не рекомендується ставити в холодильник кавун без харчової плівки, тому що на нього можуть потрапити сторонні мікроорганізми. Крім того, спробуйте швидко з'їсти ласощі, щоб у ньому не розмножувалися бактерії, а також ретельно мийте перед вживанням. Зберігання більше доби – це вже надто довго.
Якщо перед вами цілий кавун, уникайте перепадів температури, не переносіть його з місця на місце. Також не слід залишати його на сонці чи біля джерел тепла.
Примітно, що митий кавун швидше псується, так що мийте і ріжте його перед трапезою, проте зберігати його в цілому вигляді можна і при кімнатній температурі.
Ще один важливий момент – сусідство з продуктами, що мають сильний запах. Уникайте цього, тому що кавун здатний поглинати їх.
Нагадаємо, Поки що літо – наїдайтеся: яка популярна зелень здатна продовжити життя
Раніше ми розповідали: У жодному разі не зберігайте в хлібниці: чому ваш хліб псується, поради
Також, Ви все життя їли картоплю неправильно: продукти, з якими не можна поєднувати цей популярний овоч