Кавун вважається довгоочікуваними літніми ласощами, але через великий обсяг його буває складно з'їсти відразу.

З цієї причини люди залишають його "на потім", але не дотримуються правил зберігання, через що зростає ризик отруїтися.

Кавун. Фото: Facebook

Розрізаний кавун може за короткий термін зіпсуватися, якщо не дотримуватися правил його зберігання. Симптоми отруєння дуже неприємні – біль у животі, нудота, блювання та слабкість, також підвищена температура.

Не можна надовго залишати кавун, що розрізає, на столі, навіть при кімнатній температурі. Однак найнебезпечніше місце для нього – це вікно, через яке проникають сонячні промені. Ягода в такому разі швидко прокисне та зіпсується.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу

Показати ще

Також не рекомендується ставити в холодильник кавун без харчової плівки, тому що на нього можуть потрапити сторонні мікроорганізми. Крім того, спробуйте швидко з'їсти ласощі, щоб у ньому не розмножувалися бактерії, а також ретельно мийте перед вживанням. Зберігання більше доби – це вже надто довго.

Кавуни в магазині, фото з вільних джерел

Якщо перед вами цілий кавун, уникайте перепадів температури, не переносіть його з місця на місце. Також не слід залишати його на сонці чи біля джерел тепла.

Примітно, що митий кавун швидше псується, так що мийте і ріжте його перед трапезою, проте зберігати його в цілому вигляді можна і при кімнатній температурі.

Ще один важливий момент – сусідство з продуктами, що мають сильний запах. Уникайте цього, тому що кавун здатний поглинати їх.

Нагадаємо, Поки що літо – наїдайтеся: яка популярна зелень здатна продовжити життя

Раніше ми розповідали: У жодному разі не зберігайте в хлібниці: чому ваш хліб псується, поради

Також, Ви все життя їли картоплю неправильно: продукти, з якими не можна поєднувати цей популярний овоч