Настала довгоочікувана пора року, коли на прилавках магазинів з'являється свіжа, соковита полуниця. Багато людей з нетерпінням чекають на це, щоб насолодитися її неперевершеним смаком і одночасно поповнити запаси вітамінів і корисних речовин в організмі.

Про цінні властивості цієї ягоди та користь її регулярного вживання розповідає відомий нутриціолог Оксана Шатрова на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Ціни на полуницю. Фото: скрін youtube

Згідно з її рекомендаціями, якщо протягом двох тижнів щодня вживати полуницю на десерт, це матиме низку позитивних ефектів для здоров'я. Зокрема завдяки високому вмісту елагової кислоти – природного фітоестрогену – можна пом'якшити прояви менопаузи у жінок. При здоровому стані мікробіому ця речовина перетворюється на уролитин А, який діє як потужний антиоксидант.

Крім того, регулярне вживання полуниці сприяє покращенню кровообігу та стану судин, особливо якщо є проблеми з холестерином. Завдяки наявності фізетину ця ягода також допомагає підтримувати когнітивні функції мозку. Не остання її перевага – зменшення негативного впливу ультрафіолетового опромінення на шкіру.

Популярні новини зараз

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Однак, на жаль, не всім можна безбоязно їсти полуницю через ризик виникнення алергічних реакцій та загострення певних захворювань.

Полуниця в кошику. Фото: Pinterest

Нутриціолог застерігає від вживання цієї ягоди людей, які страждають на цукровий діабет, запальні захворювання кишечника, а також тих, у кого є діарея або біль у шлунку через високий вміст органічних кислот.

Особливу обережність слід виявляти пацієнтам з нирковою недостатністю або літіазом (камінням у нирках), оскільки полуниця містить оксалат натрію – речовина, з якої і утворюються ці камені. Також не рекомендується їсти полуницю людям з алергією.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, черешню, вишню і навіть абрикоси відразу викреслюємо: які фрукти та ягоди краще їсти поменше і чому

Як повідомляв "Знай.uа", фрукти не завжди корисні: в якому разі це призведе до нудоти, діареї і навіть блювоти

Знай.ua писав, полуниця, банани і виноград стали дешевшими: як змінилися ціни на початку літа