Морква – це не лише смачний овоч, але й джерело вітамінів, необхідних для нашого організму. Щоб отримати багатий урожай, важливо не лише правильно посадити моркву, але й забезпечити їй належний догляд.
Прополка моркви
Прополка – це видалення бур'янів з грядок. Бур'яни не лише забирають у моркви поживні речовини, світло і воду, але й можуть стати розсадником шкідників та хвороб.
Першу прополку проводять, коли з'являться перші сходи моркви. В цей час бур'яни ще маленькі і їх легко видалити. Прополку потрібно проводити обережно, щоб не пошкодити коренеплоди.
Другу прополку проводять, коли у моркви з'явиться два-три справжніх листочки. В цей час бур'яни вже більші, тому їх видалення буде більш трудомістким.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Надалі прополку проводять у міру потреби, по мірі того, як ростуть бур'яни.
Проріджування моркви
Проріджування – це видалення зайвих сходів моркви. Це роблять для того, щоб коренеплодам було достатньо місця для росту.
Перше проріджування проводять, коли у моркви з'явиться два-три справжніх листочки. Відстань між рослинами в цей час повинна бути 2-3 см.
Друге проріджування проводять, коли у моркви з'явиться 5-6 справжніх листочків. Відстань між рослинами в цей час повинна бути 5-6 см.
Пропушування морки
Пропушування – це розпушування ґрунту навколо рослин. Це роблять для того, щоб покращити доступ повітря і води до коренів моркви.
Перше пропушування проводять після того, як з'являться перші сходи моркви. Глибина пропушування повинна бути 2-3 см.
Надалі пропушування проводять після кожного дощу або поливу. Глибина пропушування повинна бути 5-6 см.
Нагадаємо, як можна збільшити врожай цибулі на городі.
Як повідомляли раніше, як зробити ефективне добриво з яєчної шкаралупи.
Як писав "Знай" раніше, як правильно поливати яблуню, щоб зібрати великий урожай.