Більшість людей, що проживають у багатоквартирних будинках, знайомі з сусідами.. Проте, конфлікти неминучі, і в деяких випадках вирішити проблему словами не вдається. Тоді на допомогу приходить поліція. Але чи знаєте ви, за які саме порушення варто звертатися до правоохоронців?

Ось кілька типових ситуацій, через які можна поскаржитися на сусідів:

Гучна музика чи вечірки

Ваші сусіди регулярно влаштовують галасливі вечірки або слухають музику після 23:00? Це порушення спокою, за яке можна звернутися до поліції. Згідно зі статтею 182 Адміністративного Кодексу України, за це передбачений адміністративний штраф від 85 до 255 гривень. Спочатку порушникам можуть зробити попередження, але якщо ситуація повторюється, штрафу не уникнути.

Заважають сусіди. Фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням

"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач

Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Конфлікти та бійки

Якщо ваші сусіди часто сваряться, влаштовують бійки та інші конфлікти, які порушують громадський порядок або створюють небезпеку для оточуючих, це також привід звернутися до поліції. Згідно зі статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії передбачений штраф від 170 до 510 гривень, а в окремих випадках сума може досягати більше ніж чотири тисячі гривень.

Незаконне забруднення

Сусіди недбало використовують комунальні послуги, скидають сміття у непризначених місцях або забруднюють спільні приміщення? Це ще одна підстава звернутися до правоохоронців. Штрафи за порушення санітарних норм залежать від конкретної ситуації та можуть бути досить значними.

Незаконна діяльність

Якщо у вас є підозри щодо незаконної діяльності сусідів, наприклад, торгівлі наркотиками або злочинних дій, необхідно негайно звернутися до поліції. Штрафи у таких випадках можуть бути значно вищими, і навіть передбачати кримінальну відповідальність.

Перед тим як звертатися до поліції, необхідно зібрати правдиві докази порушення. Штрафи можуть змінюватися залежно від обставин і регіональних особливостей, тому завжди варто консультуватися з юристами або представниками місцевих органів влади.

Нагадаємо, Кримінальна справа і мобілізація: українцям зробили важливе пояснення

Раніше ми розповідали, що Війна не змінює правил: за які борги можуть забрати квартиру під час воєнного стану

Також, У РАГСі не були, але майно можете поділити: юрист розповів, хто і з чим залишиться після розлучення