Спочатку білокрилки спричинють пожовтіння листя, пише Політека.

На виділеннях поселяються сажкові гриби — сірий наліт на листі зменшує ефективність фотосинтезу, що ще більше погіршує ситуацію. Листя засихає. Білокрилка капустяна любить вологуі дуже швидко розмножується при температурі 24 °С-26 °С.

Боротися з білокрилкою неймовірно важко. Тому в першу чергу досвідчені господарі дотримуються всіх профілактичних заходів. Так, посів і посадку варто проводити в оптимальні строки, дотримуватися дистанції між рослинами для кращого провітрювання, часто проводити підкормку, влаштовувати прополку бур’янів.

Своїм методом боротьби з білокрилкою поділився і досвідчений господар, автор сторінки про господарство Іван Саврій.

«Білокрилки більше не буде! Народний засіб мені допоміг», - зазначив господар, додавши, що цей засіб для тих, хто хочеобійтися без хімії і препаратів.

Популярні новини зараз

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Показати ще

Отже, як зробити засіб для боротьби з білокрилкою.

«На 10 літрів води додаємо дві столові ложки аміаку, тобто нашатирного спирту. Потім дві столові ложки рідкого дегтярнього мила або ж ¼ брусочка і натерти. Якщо немає дегтярного мила, можна додати рідкого господарського мила. Якщо його немаю, можна додати ¼ брусочка господарського мила. Якщо ж немає мила, можна додати засіб для миття посуду», - розповів Іван.

Цим робочим засобом обприскувати через день п’ять разів.

«Тобто, наприклад, сьогодні, післязавтра і так далі. Обприскувати тільки вечором і в похмуру погоду. Дуже ретельно по листю, зверху і знизу. Того року тільки таке мене і врятувало», - розповів Іван.