Люди часто шукають найефективніші способи вгамувати спрагу, особливо в період такого спекотного літа, і одним із популярних методів є вживання крижаної води. Однак чи справді це корисно для нашого організму і чи не є небезпечним?

Насамперед, слід зазначити, що адекватне споживання рідини є надзвичайно важливим для підтримки здоров'я людини, незалежно від його віку. Про це повідомляє дієтолог Олег Швець у соціальній мережі Facebook.

Дівчина п'є воду

Експерти рекомендують чоловікам віком від 19 років вживати близько 3,7 літра рідини на добу, а жінкам – 2,7 літри. При цьому наголошується, що близько двох третин цього обсягу має становити чиста природна вода.

Однак коли йдеться про температуру води, думки фахівців розходяться.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Існує думка, що споживання крижаної води може негативно впливати на здоров'я. Деякі експерти стверджують, що холодна вода може порушувати роботу шлунково-кишкового тракту, ускладнюючи процес травлення. Крім того, є припущення, що організму доводиться витрачати додаткову енергію для підтримки нормальної температури тіла після вживання холодної води.

Ще наукові дослідження виявили зв'язок між споживанням крижаної води та нападами мігрені, а також іншими порушеннями, які можуть негативно впливати на процес травлення.

П'є воду, фото: Pxhere

Китайська медицина теж заявляє про те, що вживання холодної води разом із гарячою їжею може призводити до дисбалансу в організмі. Натомість вони рекомендують запивати їжу теплою водою або чаєм.

Нагадаємо, спека не завадить: як заснути навіть у найспекотніші ночі

Як повідомляв "Знай.ua", можна отруїтися і навіть померти: що буде з організмом, якщо пити занадто багато звичайної води

Знай.ua писав, коли страх паралізує: ефективний метод, який допоможе заспокоїтися за кілька хвилин