Фіалки, або сенполії, — це ніжні та витончені квіти, які прикрашають підвіконня багатьох будинків. Їхнє рясне та пишне цвітіння — це справжня насолода для очей. Однак, щоб домогтися такого цвітіння, іноді їм потрібна трохи допомоги. Багато квітникарів використовують для підживлення фіалок різні добрива, але не всі знають, що можна обійтися і без магазинних покупок.
Є доволі простий рецептом народного добрива, яке допоможе вашим фіалкам розцвісти пишніше звичайного.
Інгредієнти добрива для фіалки
Для отримання добрива знадобиться:
-
1-2 бананові шкірки
Популярні новини заразКоли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
-
1 літр води
Приготування добрива для фіалки
Для того, щоб приготувати добриво потрібно:
-
Бананові шкірки добре промити під проточною водою.
-
Нарізати шкірки на дрібні шматочки.
-
Залити шкірки 1 літром води та настоювати протягом 2-3 днів.
-
Процідіть настій і розбавте водою в пропорції 1:1.
Застосування добрива для фіалок
Поливайте фіалки цим настоєм 1 раз на 2 тижні.
Результат
Вже через кілька тижнів після початку підживлення ви помітите, що ваші фіалки стали більш пишними та рясно цвітуть. Їхнє листя стане більш зеленим та блискучим.
Для кращого ефекту рекомендується використовувати свіжі бананові шкірки.
Додаткові поради щодо догляду за фіалками:
-
Фіалки люблять яскраве, але розсіяне світло.
-
Їм потрібна поміркована температура — близько 20-22°C.
-
Полив повинен бути регулярним, але не рясним.
-
Використовуйте для поливу м'яку, відстояну воду.
-
Фіалки потребують регулярного підживлення.
-
Пересаджуйте фіалки раз на рік.
Нагадаємо, чим краще підживлювати півонії на весні.
Як повідомляли раніше, що потрібно робити з тюльпанами, які відцвіли.
Як писав "Знай" раніше, що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими.